Krhko testo primerno za pite, zavitke...
Potrebuješ:
150g črne moke
150g ječmenove moke
200g hladnega masla
125ml vode
ščepec soli
Priprava:
Maslo narežeš na
kocke cca 1cmx1cm. Nanj potreseš moki, soliš, dodaš vodo, ter dobro
pregneteš z rokami, da toplota zmehča maslo. Ko dobiš gladko voljno
testo, ga v hladilniku pustiš počivati pol ure. Maso razvaljaš, nadevaš itd..
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
ponedeljek, 15. december 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar