nedelja, 14. december 2014

Mesna lazanja

Lahka različica lazanje brez mleka. Zaenkrat na žalost še z belimi testeninami, ker v Cerknici še nimam dostopa do polnozrnatih. Če delam večjo lazanjo naredim pirine testenine sama. Naslednjič! :)


Potrebuješ (2 osebi:
300g domačega mletega mesa
1 domačo čebulo
2 stroka domačega česna
1 manjše bio korenje 
bio kokosovo mast
1dl bio paradižnikove pulpe 

2 žlici bio polnozrnate pirine moke
150ml bio riževe smetane
1dl riževega mleka 
ghee maslo
sol
poper
bio majaron
bio timijan

bio predkuhanih testenin za lazanjo (LaBIOidea) 
2 domači jajci 

Priprava:
Pečico nastaviš na 180°C.
Čebulo in česen nasekljaš in prepražiš na kokosovi masti, dodaš narezan korenček in mleto meso. Začiniš, dodaš pulpo in vse skupaj dušiš 20 min. Medtem pripraviš bešamel. Na žlici ghee masla dobro prepražiš pirino moko(če ni dobro prekuhana nas peče zgaga), dodaš riževo smetano in mleko, ter zavreš. Lotiš se sestavljanja lazanje, jaz jo naredim kar v modelu za kruh, ker je ravno dovolj za dve osebi. Najprej s 3 žlicami bešamela preliješ dno modela, nanj položiš 1 plast testenin za lazanjo. Nato dodaš meso, 3 žlice bešamela, in spet testenine, meso, 3 žlice bešamela na koncu zaključiš s plastjo testenin. V bešamel, ki ostane ubiješ jajci, zmešaš in poliješ po vrhu.
Pečeš 20-30 min.

Misli nase!
   Dober tek ti želim!
       Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...