petek, 19. december 2014

Mediteranske testenine

Včeraj sem na rojstnem dnevu jedla vrhunski domači mediteranski namaz. Dobila sem idejo za tole vegansko/brezglutensko/brezmlečno zdravo jed! :)


Potrebuješ (za 2 osebi):
3 stroke domačega česna
5 kaper
3 sredice artičok
1 rdečo papriko
2 vložena sušena paradižnika
2 žlici bio paradižnikove pulpe
baziliko
rožmarin
sol
poper
kokosova mast


250 g bio koruznih testenin (brez glutena, brez jajc)


Priprava:
V pečici na 200°C pečeš celo papriko 20 min. Ko potemni jo vzameš ven, očistiš semena, olupiš kožo in narežeš na majhne kockice. Na kokosovem maslu prepražiš česen, dodaš nasekljane kapre, artičoke, paradižnike in narezano papriko. Vse skupaj začiniš, dodaš 2 žlici paradižnikove pulpe, ter dušiš 10 min, medtem se ravno skuhajo testenine.

P.s.: Nujno zraven tudi olive, meni jih je na žalost zmanjkalo! :(

Misli nase!
      Dober tek ti želim!
             Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...