Včeraj sem na rojstnem dnevu jedla vrhunski domači mediteranski namaz. Dobila sem idejo za tole vegansko/brezglutensko/brezmlečno zdravo jed! :)
Potrebuješ (za 2 osebi):
3 stroke domačega česna
5 kaper
3 sredice artičok
1 rdečo papriko
2 vložena sušena paradižnika
2 žlici bio paradižnikove pulpe
baziliko
rožmarin
sol
poper
kokosova mast
250 g bio koruznih testenin (brez glutena, brez jajc)
Priprava:
V pečici na 200°C pečeš celo papriko 20 min. Ko potemni jo vzameš ven, očistiš semena, olupiš kožo in narežeš na majhne kockice. Na kokosovem maslu prepražiš česen, dodaš nasekljane kapre, artičoke, paradižnike in narezano papriko. Vse skupaj začiniš, dodaš 2 žlici paradižnikove pulpe, ter dušiš 10 min, medtem se ravno skuhajo testenine.
P.s.: Nujno zraven tudi olive, meni jih je na žalost zmanjkalo! :(
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
petek, 19. december 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...

-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar