četrtek, 25. september 2014

Štručka ''čez noč''

Kruh, spet malo drugače! In sicer mešana polnozrnata štručka, ki čez noč malo počiva. :)


Potrebuješ:
100g polnozrnate pirine moke
50g polnozrnate pšenične moke
20g koruzne moke
30g ržene moke 
1 žlica olivnega olja
šestino kocke kvasa
100ml mlačne vode
ovseni kosmiči
mleta bučna semena 
beljak enega jajca
sol


Priprava:
V skodelico naliješ mlačno vodo, ji dodaš kvas in pustiš vzhajati. Medtem zmešaš vse moke, soliš, ter narediš jamico. V jamico vliješ olje, ter vodo z vzhajanim kvasom. Vse skupaj dobro premešaš nato pa ročno gneteš vsaj 10 min in dodajaš eno od mok, če je testo premokro. Nato ga pokritega postaviš v hladilnik čez noč, da počiva. Zjutraj ga če enkrat pregneteš, oblikuješ in pustiš, da vzhaja (20-30 min). Ko je vzhajan narediš zareze, premažeš z beljakom, ter povrhu posuješ oves in bučna semena. Pečeš cca 20 min pri 180°C.

Misli nase.
   Dober tek ti želim.
         Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...