Kruh, spet malo drugače! In sicer mešana polnozrnata štručka, ki čez noč malo počiva. :)
Potrebuješ:
100g polnozrnate pirine moke
50g polnozrnate pšenične moke
20g koruzne moke
30g ržene moke
1 žlica olivnega olja
šestino kocke kvasa
100ml mlačne vode
ovseni kosmiči
mleta bučna semena
beljak enega jajca
sol
Priprava:
V skodelico naliješ mlačno vodo, ji dodaš kvas in pustiš vzhajati. Medtem zmešaš vse moke, soliš, ter narediš jamico. V jamico vliješ olje, ter vodo z vzhajanim kvasom. Vse skupaj dobro premešaš nato pa ročno gneteš vsaj 10 min in dodajaš eno od mok, če je testo premokro. Nato ga pokritega postaviš v hladilnik čez noč, da počiva. Zjutraj ga če enkrat pregneteš, oblikuješ in pustiš, da vzhaja (20-30 min). Ko je vzhajan narediš zareze, premažeš z beljakom, ter povrhu posuješ oves in bučna semena. Pečeš cca 20 min pri 180°C.
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
četrtek, 25. september 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar