Tista prava božanska italijanska omaka bolognese vsebuje mešano mleto meso, rolano slanino, paradižnikov koncentrat, maslo, rdeče vino in vse skupaj se kuha kar precej dolgo. Skratka zadeva je lahko zelo zamudna pa tudi mastna in nezdrava.
Za moj želodček je to pretežko, zato sem se odločila pokazati, da se lahko omako bolognese naredi tudi veliko hitreje in na veliko bolj zdrav način s pirinimi ali polnozrnatimi testeninami.
Potrebuješ (za 2 osebi):
250g domačega mletega govejega mesa
1 manjša čebula
2 stroka česna
1 korenček
2 sveža pelata/bio pelate iz pločevinke
olivno olje
majaron
timijan
sol
poper
bio polnozrnate špagete
Priprava:
Najprej na štedilnik postaviš lonec z vodo v kateri se bodo kuhali pelati. Dokler voda ne zavre nasekljaš čebulo in česen, ter ju na hitro prepražiš na olivnem olju. Dodaš narezan korenček ter mleto meso. Vse skupaj začiniš (sol, poper, majaron, timijan) in kuhaš na zmernem ognju. Ko voda zavre za 1 minuto vanjo potopiš pelata, nato jih olupiš, narežeš in dodaš omaki. Omako kuhaš še toliko časa, da se pelati malce razpustijo približno 15 min, medtem pa ravno skuhaš testenine.
Misli nase.
Dober tek.
Nikoletka
torek, 16. september 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar