ponedeljek, 22. september 2014

Mešane kajzerice z bučnimi semeni

Cel vikend sem jedla samo nezdravo hrano, in se počutim totalno zanič. Danes pa spet na stare tire za začetek z najboljšimi kajzericami ever!


Potrebuješ:
100g pirine polnozrnate moke
50g ržene moke
50g pšenične polnozrnate moke
50g koruzne moke
50g črne pšenične moke
150ml mlačne vode
četrtk kocke kvasa
1 žlička soli
1 žlica olivnega olja
pest celih bučnih semen 
1 žlica mletih bučnih semen
beljak enega jajca

Priprava:
V skodelico naliješ 150ml mlačne vode, vanjo nadrobiš kvas in pustiš na strani, da vzhaja. V posodo natehtaš vse moke, cela bučna semena, ter jih dobro premešaš in soliš. V moko narediš jamico in vanjo vliješ olje. Ko je kvas v vodi vzhajan ga vliješ v moko ter vse skupaj dobro premešaš in prehneteš ročno vsaj 10 min. Postaviš v hladilnik za 30 min. Nato testo razdeliš na 4 dele, ga ponovno pregneteš in oblikuješ v kajzerice. Postaviš jih na toplo vzhajati še 30 min, nato jih zarežeš, premažeš z beljakom ter posuješ z mletimi bučnimi semeni. Pečeš 20 min pri 180°C.

Misli nase.
       Dober tek ti želim.
               Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...