Cel vikend sem jedla samo nezdravo hrano, in se počutim totalno zanič. Danes pa spet na stare tire za začetek z najboljšimi kajzericami ever!
Potrebuješ:
100g pirine polnozrnate moke
50g ržene moke
50g pšenične polnozrnate moke
50g koruzne moke
50g črne pšenične moke
150ml mlačne vode
četrtk kocke kvasa
1 žlička soli
1 žlica olivnega olja
pest celih bučnih semen
1 žlica mletih bučnih semen
beljak enega jajca
Priprava:
V skodelico naliješ 150ml mlačne vode, vanjo nadrobiš kvas in pustiš na strani, da vzhaja. V posodo natehtaš vse moke, cela bučna semena, ter jih dobro premešaš in soliš. V moko narediš jamico in vanjo vliješ olje. Ko je kvas v vodi vzhajan ga vliješ v moko ter vse skupaj dobro premešaš in prehneteš ročno vsaj 10 min. Postaviš v hladilnik za 30 min. Nato testo razdeliš na 4 dele, ga ponovno pregneteš in oblikuješ v kajzerice. Postaviš jih na toplo vzhajati še 30 min, nato jih zarežeš, premažeš z beljakom ter posuješ z mletimi bučnimi semeni. Pečeš 20 min pri 180°C.
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...

-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar