Španska tortilja! Nanjo sem se spomnila, ker sem imela preveč domačih jajc, ki sem jih morala nujno porabiti saj sem že dobila novo pošiljko. Tortilja ti da veliko energije in priprava je tako enostavna, zmešaš lahko praktično vse po svojem okusu! Jaz jo ponavadi pripravljam z mletim mesom in zelenjavo.
Recept zadostuje za ponev premera cca 25cm (za glavno jed jo lahko narežeš na četrtine, za predjed na osmine...)
Potrebuješ:
250g mletega mesa
1 manjši por
1 rdečo papriko
2 manjša paradižnika
pol bučke
3 manjše krompirje
8 jajc
parmezan
Priprava:
Najprej nastaviš pečico na 180°C, če imaš možnost na ventilacijo z žarom. Nato olupiš krompir in ga narežeš na kose, ter ga skuhaš v slani vodi. Medtem, ko se krompir kuha opereš in narežeš por (beli del na manjše koščke, zelenega na večje kolobarčke). Beli del pora na hitro popražiš na olivnem olju ter dodaš mleto meso, ter ga začiniš po želji. Nato mesu dodaš narezane bučke, papriko in preostali por, ter jih na hitro podušiš. Ko se krompir skuha vzameš drugo ponev (KI NIMA PLASTIČNEGA ROČAJA), dodaš olivno olje ter preprežiš kuhan krompir dodaš meso in zelenjavo. Nato v ponev ubiješ 8 jajc ter jih zmešaš med ostale sestavine. Na zmernem ognju pečeš 5 min da se spodnji del speče, nato na vrh naribaš parmezan in postaviš v pečico za 5-10 min (oziroma dokler se ne naredi lepa skorjica).
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
torek, 16. september 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar