Ti zmanjkuje idej za kosilo? Tale ragu je odlična rešitev, ko nimaš časa ravno na pretek:)
Potrebuješ (za 2 osebi):
250 g piščančjega mesa
5 šampinjonov
1 majhno čebulo
žličko kokosovega sladkorja
gorčico
riževo mleko
kokosovo olje
pol limete
pest indijskih oreščkov
Priprava:
V segreti povni na hitro prepraži indijske oreščke, samo toliko da dobijo zlato barvo. Medtem nareži čebulo na kolobarčke in jo prepraži na kokosovem olju. Ko postekleni dodaj žličko kokosovega sladkorja, ki čebulo lepo karamelizira. Čebuli dodaj na kocke/trakce narezanega piščanca, ter na četrtine narezane šampinjone. Vse skupaj praži, da se piščanec speče nato dodaj gorčico in riževo mleko, da dobiš malo omakice. Ragu probaj in če je presladek (zaradi riževega mleka in kokosovega sladkorja) dodaj malo limete za ravnovesje. Po vrhu posuj narezane indijske oreščke, ki bodo dali raguju hrustljavost.
Zraven lahko ponudiš riž.
p.s.: sama ponavadi kupim izkoščičena piščančja stegna, ker je to meso veliko bolj sočno in okusno od prsi.
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar