sreda, 10. september 2014

Piščančji ragu z gobicami in oreščki

Ti zmanjkuje idej za kosilo? Tale ragu je odlična rešitev, ko nimaš časa ravno na pretek:)


Potrebuješ (za 2 osebi):

250 g piščančjega mesa
5 šampinjonov
1 majhno čebulo
žličko kokosovega sladkorja
gorčico
riževo mleko
kokosovo olje
pol limete
pest indijskih oreščkov

Priprava:
V segreti povni na hitro prepraži indijske oreščke, samo toliko da dobijo zlato barvo. Medtem nareži čebulo na kolobarčke in jo prepraži na kokosovem olju. Ko postekleni dodaj žličko kokosovega sladkorja, ki čebulo lepo karamelizira. Čebuli dodaj na kocke/trakce narezanega piščanca, ter na četrtine narezane šampinjone. Vse skupaj praži, da se piščanec speče nato dodaj gorčico in riževo mleko, da dobiš malo omakice. Ragu probaj in če je presladek (zaradi riževega mleka in kokosovega sladkorja) dodaj malo limete za ravnovesje. Po vrhu posuj narezane indijske oreščke, ki bodo dali raguju hrustljavost.
Zraven lahko ponudiš riž.

p.s.: sama ponavadi kupim izkoščičena piščančja stegna, ker je to meso veliko bolj sočno in okusno od prsi.

Misli nase.
       Dober tek ti želim.
                    Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...