Mmmmm domači kruhek! Spominja na otroštvo. Sicer ni enak, kot tisti od stare mame iz ''šporgeta'' je pa dober približek ;)
Potrebuješ:
250g črne pšenične moke
50g polnozrnate pšenične moke
50g pirine moke
50g ržene moke
1 žlica olivnega olja
2,5 dl mlačne vode
1/4 kocke kvasa
2 ščepca soli
Priprava:
V skoledico nalij 2,5 dl mlačne vode ter vanjo razdrobi kvas. Postavi na stran in pusti, da kvas malo vzhaja. Medtem natehtaj vse moke, dodaj sol in jih dobro premešaj. V moki naredi jamico, vanjo zlij 1 žlico olivnega olja, ter vodo z kvasom. Vse skupaj zmešaj (lahko z mešalnikom,lahko na roke) nato pa ročno gneti testo 5 minut in dodajaj moko če je testo premokro. Pusti ga počivati v hladilniku usaj eno uro, nato ga že enkrat pregneti in oblikuj v bombetke. Pusti jih 15 min na sobni temperaturi, da vzhajajo. Pečeš 15-20 min na 180°C.
Misli nase
Dober tek ti želim.
Nikoletka
sobota, 6. september 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar