sreda, 17. september 2014

Kitajski rezanci

Oooooh chinese food...slastno, sočno, zelenjavno, hrustljavo, mastno in slano, to so besede na katere pomislim. Pa ni nujno, da  zadnji dve veljata! :) Navadno olje zamenjamo s kokosovim, delež sojine omake pa zamenjamo s balzamičnim kisom ter bučnim oljem.


Potrebuješ:
250 g piščančjega mesa
beljak enega jajca
1 korenček
pol bučke
1 papriko
1 manjši por
1 žlica balzamičnega kisa
1 žlica bučnega olja
1 žlica sojine omake
sol 
poper
kurkuma
curry
chilli
riževi rezanci

Priprava:
Beljak stepeš v sneg ter dodaš balzamični kis. Meso narežeš na kocke/trakce ga dodaš beljaku, ki ga bo malo omehčal, ter postaviš v hladilnik. Medtem, ko meso počiva vso zelenjavo narežeš na drobne trakce.
Na vročem kokosovem olju prepražiš beljake z mesom, ter počasi po vrsti dodaš zelenjavo (najprej korenje nato paprika, bučka, por saj se različno dolgo kuhajo), bučno olje in začiniš po okusu.
Pripraviš lonec z vodo, ko voda zavre vanjo za par minut potopiš riževe rezance. Ko so kuhani, jih dodaš mesu in zelenjavi ter zaliješ z sojino omako.

Misli nase.
     Dober tek ti želim.
                Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...