četrtek, 11. september 2014

Šmorn iz polnovredne moke

Včeraj sem gledala oddajo Gostilna išče šefa in me je šef Bine spomnil na šmorn. Oh, dobri stari šmorn moje stare mame. Včasih se prav zasanjam; puhast a hkrati gost, ravno prav slastno pečen, z obilico belega sladkorja zraven...Že dolgo je nism prosila da mi ga speče, moram na obisk (skupaj s svojim riževim mlekom). Včasih se je pa treba tudi malo pregrešiti:)
Sama pa sem si pripravila drugačen izziv in sicer malo bolj ''healty'' varjanto šmorna. In moram se pohvaliti, bil je odličen!


Potrebuješ(za dva šmorna):
2 jajci
konico žličke vinskega kamna
1dl riževega mleka
2 žlici polnozrnate pšenične moke
1 žlico črne pšenične moke


Priprava:
Beljake stepi v sneg. V drugi posodici ročno stepi rumenjake in mleko, ter počasi dodajaj moki (če mleko prehitro stepemo z mikserjem postane preveč penasto). Zmes rumenjakov, mleka in moke počasi dodajaj snegu in premešaj. Pusti, da malo počiva ter speci na kokosvem olju.
Ko šmorn razrežeš ga posuj s kokosovim sladkorjem ali zraven ponudi domačo marmelado.

Mislni nase.
     Dober tek ti želim.
                 Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...