Včeraj sem gledala oddajo Gostilna išče šefa in me je šef Bine spomnil na šmorn. Oh, dobri stari šmorn moje stare mame. Včasih se prav zasanjam; puhast a hkrati gost, ravno prav slastno pečen, z obilico belega sladkorja zraven...Že dolgo je nism prosila da mi ga speče, moram na obisk (skupaj s svojim riževim mlekom). Včasih se je pa treba tudi malo pregrešiti:)
Sama pa sem si pripravila drugačen izziv in sicer malo bolj ''healty'' varjanto šmorna. In moram se pohvaliti, bil je odličen!
Potrebuješ(za dva šmorna):
2 jajci
konico žličke vinskega kamna
1dl riževega mleka
2 žlici polnozrnate pšenične moke
1 žlico črne pšenične moke
Priprava:
Beljake stepi v sneg. V drugi posodici ročno stepi rumenjake in mleko, ter počasi dodajaj moki (če mleko prehitro stepemo z mikserjem postane preveč penasto). Zmes rumenjakov, mleka in moke počasi dodajaj snegu in premešaj. Pusti, da malo počiva ter speci na kokosvem olju.
Ko šmorn razrežeš ga posuj s kokosovim sladkorjem ali zraven ponudi domačo marmelado.
Mislni nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
četrtek, 11. september 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar