Pozdravček!
Sama zelo rada pečem kruh doma, saj samo tako vem, kaj dejansko jem. Pripravljam jih iz različnih mok, včasih z kvasom včasih brez. Ta recept pa mi je še posebej pri srcu saj so ti mafin kruhki tako zelo priročni.
Potrebuješ:
100g polnozrnate pšenične moke
20g črne pšenične moke
20g riževe moke
50g pirine polnozrnate moke
10g ržene moke
pol skodelice namočenih ovsenih kosmičev(sama jih namočim v ovsenem mleku)
1 zvrhana žlička vinskega kamna
150ml mlačne vode
Priprava:
Vse sestavine zmešaš v gosto lepljivo zmes in jo razporediš po pekaču za mafine.
Pečeš cca 20 min pri 180°C.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
četrtek, 4. september 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar