četrtek, 4. september 2014

Ovseni mafin kruhki

Pozdravček!
Sama zelo rada pečem kruh doma, saj samo tako vem, kaj dejansko jem. Pripravljam jih iz različnih mok, včasih z kvasom včasih brez. Ta recept pa mi je še posebej pri srcu saj so ti mafin kruhki tako zelo priročni.

Potrebuješ:
100g polnozrnate pšenične moke
20g črne pšenične moke
20g riževe moke
50g pirine polnozrnate moke
10g ržene moke
pol skodelice namočenih ovsenih kosmičev(sama jih namočim v ovsenem mleku)
1 zvrhana žlička vinskega kamna
150ml mlačne vode

Priprava:
Vse sestavine zmešaš v gosto lepljivo zmes in jo razporediš po pekaču za mafine.
Pečeš cca 20 min pri 180°C.

Misli nase!
    Dober tek ti želim!
       Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...