četrtek, 23. oktober 2014

Veličastni burger

Pivo in burger fest me je pošteno presenetil, pozitivno seveda. Našlo se je za vsakega nekaj, le gneča je bila malce moteča. Ampak, tako pač je na festivalih. Moje brbončice je najbolj očaral The Boss na stojnici As Aperitivo, kar sem tudi pričakovala in niso me razočarali. Komaj čakam naslednjo izvedbo festivala.
In, če smo že v ''burgerskem kontekstu'' pa objavljam recept za hamburger, ki ga jaz največkrat pripravim. Rečem mu kar veličastni burger, ker je pač res veličasten! :)

Potrebuješ:
domačo polnozrnato bombetko (med mojimi recepti)
100g mletega govejega mesa
sol
poper 
majaron
2 tanki rezini gorgonzole

Avkodov namaz:
pol avokada
žličko gorčice
žličko majoneze
poper

kečap
solata
svež paradižnik
(če lahko, naj bo čim več sestavin bio pridelave)

Priprava:
Najprej spečeš bombetke ter jih ohladiš.
Meso začiniš s soljo, poprom in majaronom, ter ga oblikuješ v centimeter debelo polpeto. Pustiš, da malo odleži na sobni temperaturi, ker se bo tako lepše spekel. Medtem narežeš avokado, ga z vilicami malo zmečkaš, dodaš poper, sol, gorčico in majonezo. Solato in paradižnik opereš in narežeš na rezine. Ko je vse to pripravljeno, segreješ ponev na najvišji temperaturi, dodaš malce olja in pečeš meso 5 min. Na vsako minuto ga obračaš, da bo ohranjal sočnost(vmes zraven v ponvi segreješ tudi bombetko). Ko meso zadnjič obrneš nanj položiš gorgonzolo, ter pokriješ s pokrovko, da jo para lepo stopi. Meso za dve  minuti odložiš na krožnik, da si malo odpočije med tem pa sestaviš burger. Pol bombetke, avokadov namaz, solata, paradižnik, meso, kečap, druga polovica bombetke.
In ugrizneš!

Misli nase!
       Dober tek ti želim!
                   Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...