In, če smo že v ''burgerskem kontekstu'' pa objavljam recept za hamburger, ki ga jaz največkrat pripravim. Rečem mu kar veličastni burger, ker je pač res veličasten! :)
domačo polnozrnato bombetko (med mojimi recepti)
100g mletega govejega mesa
sol
poper
majaron
2 tanki rezini gorgonzole
Avkodov namaz:
pol avokada
žličko gorčice
žličko majoneze
poper
kečap
solata
svež paradižnik
(če lahko, naj bo čim več sestavin bio pridelave)
Priprava:
Najprej spečeš bombetke ter jih ohladiš.
Meso začiniš s soljo, poprom in majaronom, ter ga oblikuješ v centimeter debelo polpeto. Pustiš, da malo odleži na sobni temperaturi, ker se bo tako lepše spekel. Medtem narežeš avokado, ga z vilicami malo zmečkaš, dodaš poper, sol, gorčico in majonezo. Solato in paradižnik opereš in narežeš na rezine. Ko je vse to pripravljeno, segreješ ponev na najvišji temperaturi, dodaš malce olja in pečeš meso 5 min. Na vsako minuto ga obračaš, da bo ohranjal sočnost(vmes zraven v ponvi segreješ tudi bombetko). Ko meso zadnjič obrneš nanj položiš gorgonzolo, ter pokriješ s pokrovko, da jo para lepo stopi. Meso za dve minuti odložiš na krožnik, da si malo odpočije med tem pa sestaviš burger. Pol bombetke, avokadov namaz, solata, paradižnik, meso, kečap, druga polovica bombetke.
In ugrizneš!
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Ni komentarjev:
Objavite komentar