ponedeljek, 27. oktober 2014

Fižolova juha





Potrebuješ (za 2 osebi):
1 manjšo čebulo
2 stroka česna
četrt gomolja zelene
pločevinka rjavega fižola
pol litra vode
lovorjev list
pest pirinih rezancev


Priprava:
Čebulo in česen naseljkaš in rahlo prepražiš, da postekleni. Dodaš narezano zeleno in pražiš 10 min na rahlem ognju. Dodaš ocejen fižol, zaliješ z vodo in kuhaš pol ure, nato pa vse skupaj ''spasiraš'' z paličnim mešalnikom. V juho zakuhaš še pirine rezance.

Za poobedek pripadajo palačinke! :)

http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/10/pirine-palacinke-s-lesnikovim-nadevom.html

Misli nase! 
    Dober tek ti želim!
         Nikoletka 


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...