ponedeljek, 27. oktober 2014
Fižolova juha
Potrebuješ (za 2 osebi):
1 manjšo čebulo
2 stroka česna
četrt gomolja zelene
pločevinka rjavega fižola
pol litra vode
lovorjev list
pest pirinih rezancev
Priprava:
Čebulo in česen naseljkaš in rahlo prepražiš, da postekleni. Dodaš narezano zeleno in pražiš 10 min na rahlem ognju. Dodaš ocejen fižol, zaliješ z vodo in kuhaš pol ure, nato pa vse skupaj ''spasiraš'' z paličnim mešalnikom. V juho zakuhaš še pirine rezance.
Za poobedek pripadajo palačinke! :)
http://nikinakuhinjica.blogspot.com/2014/10/pirine-palacinke-s-lesnikovim-nadevom.html
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar