polpéta -e ž (ẹ̑) pečena jed okrogle oblike iz zmletega mesa, namočenega kruha in dodatkov: za večerjo so jedli polpete in solato
Amen!
Sama se sicer v svojem receptu izognem kruhu, ki ga nadomestim s pirinimi drobtinami.
Potrebuješ:
250g mletega govejega mesa
1 manjšo bučko
1 jajce
pol čebule
strok česna
peteršilj
majaron
timijan
poper
sol
3 žlice pirinih drobtin
Priprava:
Bučko olupiš, prerežeš, izdolbeš sredico, naribaš in posoliš. Pustiš jo v posodi pol ure, da izpusti vodo. Medtem nasekljaš čebulo in česen in ju rahlo prepražiš. V skledi zmešaš vse sestavine, nakoncu dodaš ožeto naribano bučko (dodam jo zato ker, da polpeti sočnost, vendar ne sme biti preveč vodena - nasvet moje stare mame). Oblikuješ polpetke, ter jih pečeš 5 min. Vsako minuto jih obračaš, da ohranjajo sočnost.
Zraven obvezno pripada krompirjeva ali zeljnata solata.
Zadnjič smo ugotovili, da so popraženi šampinjoni s česnom in zelišči(ki jih je bilo treba porabiti)tudi dobra priloga!
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sobota, 25. oktober 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar