sobota, 25. oktober 2014

Mesne polpetke

polpéta  -e ž (ẹ̑) pečena jed okrogle oblike iz zmletega mesa, namočenega kruha in dodatkov: za večerjo so jedli polpete in solato

Amen!
Sama se sicer v svojem receptu izognem kruhu, ki ga nadomestim s pirinimi drobtinami. 

Potrebuješ:
250g mletega govejega mesa
1 manjšo bučko
1 jajce
pol čebule
strok česna
peteršilj
majaron
timijan
poper
sol
3 žlice pirinih drobtin

Priprava:
Bučko olupiš, prerežeš, izdolbeš sredico, naribaš in posoliš. Pustiš jo v posodi pol ure, da izpusti vodo. Medtem nasekljaš čebulo in česen in ju rahlo prepražiš. V skledi zmešaš vse sestavine, nakoncu dodaš ožeto naribano bučko (dodam jo zato ker, da polpeti sočnost, vendar ne sme biti preveč vodena - nasvet moje stare mame). Oblikuješ polpetke, ter jih pečeš 5 min. Vsako minuto jih obračaš, da ohranjajo sočnost. 

Zraven obvezno pripada krompirjeva ali zeljnata solata. 
Zadnjič smo ugotovili, da so popraženi šampinjoni s česnom in zelišči(ki jih je bilo treba porabiti)tudi dobra priloga! 

Misli nase!
       Dober tek ti želim!
                   Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...