sreda, 8. oktober 2014

Segedin

Segedin! Toliko časa je že prisoten  pri nas, da smo ga kar posvojili. Spada med klasično domačo hrano, pa čeprav naj bi menda izhajal iz Madžarske. Pa saj ubistvu sploh ni važno, spominja me na dom, na družino, stare starše. Prav zadišal mi je, zato sem prosila mami, da mi prninese malo domačega kislega zelja in kmalu je dišala cela stavba! ;)
P.s.: To je moja lažja oblika segedina, ki je meni osebno še bolj okusna (brez svinjskega mesa, slanine, sladke paprike, paradižnikovega koncentrata, jušnih kock itd...)! :)


Potrebuješ (za dve osebi):
250g domačega govejega mesa za golaž
2 veliki čebuli
2 stroka česna
250g domačega kislega zelja
ena pločevinka pelatov
kumina
majaron
timijan
lovorov list
poper
sol


Priprava:
Čebulo nasekljaš in jo prepražiš, ter dodaš še česen. Narežeš meso na kocke, ter ga dodaš čebuli in česnu. Začiniš z vsemi začimbami, ter dušiš 2 uri, ter ga umes mešaš in dodajaš tekočino (kot pripravljamo golaž). Medtem, ko se meso duši v velikem loncu skuhaš zelje. Naj vre 20 min nato ga odcediš, ter dodaš mesu. Pretlačiš pelate, ter jih dodaš mesu in zelju, ter še vse skupaj kuhaš kakšno urico, da se zelje zmehča in prepoji z vsemi okusi (na koncu lahko še začiniš, če se ti zdi, da česa manjka). Da se izogneš krompirju pa zraven ponudiš eno ''kajlo'' domačega polnozrnatega kruha! :)

Misli nase!
        Dober tek ti želim.
                 Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...