sreda, 8. oktober 2014

Polnozrnata pica

Večina pravi, da mora biti prava pica iz bele moke, super mastna in debela.
To polnozrnato testo pa je dokaz, da je lahko okusnejše, bolj hrustljavo predvsem pa bolj zdravo.

Potrebuješ (2 pici):
150g črne pšenične moke
150g bio polnozrnate pšenične moke
1 žlico olivnega olja
150ml mlačne vode
četrtk kocke kvasa
sol

paradižnikova omaka (olivno olje, pelati, sol, poper, bazilika, origano)
10dag lahke šunke
pol paprike narezane na rezine 
olive
dva umešana jajca
(sama jem pico brez sira, in jajce odično poveže sestavine med sabo)


Priprava:
V skodelico naliješ 150ml mlačne vode, dodaš kvas in pustiš vzhajati. V posodo natehtaš moki, dodaš sol, ter ju dobro premešaš. Na sredini narediš jamico, ter vanjo vliješ olje in vodo z vzhajanim kvasom. Vse skupaj zmešaš, dobro pregneteš in pustiš počivati v hladilniku čez noč (če to ni izvedljivo, pa vsaj par ur). Pred pripravo pice, testo vzameš iz hladilnika, ga ponovno pregneteš, ločiš na dva dela, ter pustiš vzhajati na sobni temperaturi eno uro. Testo obložiš, ter pečeš na max. temperaturi (pri meni 275°C) 5-10min :)


Misli nase.
     Dober tek ti želim.
            Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...