Večina pravi, da mora biti prava pica iz bele moke, super mastna in debela.
To polnozrnato testo pa je dokaz, da je lahko okusnejše, bolj hrustljavo predvsem pa bolj zdravo.
Potrebuješ (2 pici):
150g črne pšenične moke
150g bio polnozrnate pšenične moke
1 žlico olivnega olja
150ml mlačne vode
četrtk kocke kvasa
sol
paradižnikova omaka (olivno olje, pelati, sol, poper, bazilika, origano)
10dag lahke šunke
pol paprike narezane na rezine
olive
dva umešana jajca
(sama jem pico brez sira, in jajce odično poveže sestavine med sabo)
Priprava:
V skodelico naliješ 150ml mlačne vode, dodaš kvas in pustiš vzhajati. V posodo natehtaš moki, dodaš sol, ter ju dobro premešaš. Na sredini narediš jamico, ter vanjo vliješ olje in vodo z vzhajanim kvasom. Vse skupaj zmešaš, dobro pregneteš in pustiš počivati v hladilniku čez noč (če to ni izvedljivo, pa vsaj par ur). Pred pripravo pice, testo vzameš iz hladilnika, ga ponovno pregneteš, ločiš na dva dela, ter pustiš vzhajati na sobni temperaturi eno uro. Testo obložiš, ter pečeš na max. temperaturi (pri meni 275°C) 5-10min :)
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
sreda, 8. oktober 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar