Potrebuješ:
manjšo hokaido bučo
pol čebule
strok česna
1 krompir
poper
sol
olivno olje
pol litra vode
Krutoni:
2 rezini domačega polnozrnatega kruha
provansalske začimbe
olivno olje
Priprava:
Čebulo in česen narežeš, ter ju na hitro prepražiš na olivnem olju. Bučo in krompir olupiš, ju narežeš na kocke in dodaš čebuli in česnu. Zaliješ z vodo, začiniš in kuhaš pol ure. Nato s paličnim mešalnikom ''spasiraš'' juho in postrežeš z bučnim oljem, parmezanom in domačimi krutoni.
Krutoni: Kruh narežeš na kocke, ter jih na olivnem olju hitro prepražiš in začiniš s provansalskimi začimbami.
Misli nase.
Dober tek ti želim.
Nikoletka
četrtek, 2. oktober 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar