četrtek, 2. oktober 2014

Bučna juha s krutoni

Potrebuješ:
manjšo hokaido bučo
pol čebule
strok česna
1 krompir
poper
sol
olivno olje
pol litra vode

Krutoni:
2 rezini domačega polnozrnatega kruha
provansalske začimbe
olivno olje

Priprava:
Čebulo in česen narežeš, ter ju na hitro prepražiš na olivnem olju. Bučo in krompir olupiš, ju narežeš na kocke in dodaš čebuli in česnu. Zaliješ z vodo, začiniš in kuhaš pol ure. Nato s paličnim mešalnikom ''spasiraš'' juho in postrežeš z bučnim oljem, parmezanom in domačimi krutoni.


Krutoni: Kruh narežeš na kocke, ter jih  na olivnem olju hitro prepražiš in začiniš s provansalskimi začimbami.


Misli nase.
       Dober tek ti želim.
              Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...