četrtek, 23. oktober 2014

Tagliatelle z slanino in radičem

Včasih pač moraš jesti slanino! In meni osebno najbolj zadiši ravno s testeninami. V pravi kombinaciji, sploh pa, če je iz bližnje kmetije, zna biti prav božanska. Za idejo se zahvaljujem moji Olgici. Bilo je tako dobro, da smo to kuhali kar dva dni zapored! :)
Potrebuješ:
4 stroke domačega česna
100g na rezine narezane dimljene slanine
1 manjšo glavico domačega rdečega radiča
1 dl sladke smetane za kuhanje (v mojem primeru bio riževe smetane)
poper
bio tagliatelle

Priprava:
Rezine slanine narežeš na trakce in jih na žlici olivnega olja prepražiš, da postekleni in rahlo ''zahrusta''. Medtem sesekljaš česen in na trakce narežeš radič. Najprej v ponev dodaš česen, nato še radič, začiniš s poprom (soliš raje ne, ker je slanina zelo salana) in par minut skupaj dušiš. Nato dodaš sladko smetano (riževo smetano) in kuhaš na zelo rahlem ognju 5 min. Skuhaš testenine, zmešaš z omako in postrežeš.

Dober tek ti želim.
           Nikoletka



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...