Brez kvasa, z dodanimi vlakninami iz psylliuma! :)
Primeren tudi za dieto v boju proti kandidi! :)
Potrebuješ (mali model za kruh cca 350g):
200g domače polnozrnate pirine moke
100g bio polnozrnate riževe moke
50g domače ržene moke
200ml radenske
1 žlico bio vlaknin psylliuma (indijski trpotec)
1 žlico vinskega kamna
1 žlico domačega pirinega zdroba
sol
1 žlica bio kokosovega olja
Priprava:
Radensko naliješ v kozarec in dodaš psyllium, ki bo lepo nabreknil. Medtem natehtaš vse moke, jim dodaš sol in vinski kamen, ter dobro premešaš. Na sredini narediš jamico, ter vanjo vliješ raztopljeno (in malce ohlajeno) kokosovo olje. Dodaš radensko z vlakninami in dobro premešaš z mešalnikom.
Nastne precej gosto, lepljivo testo. Model za kruh namažeš s kokosovim oljem in vanjo pretreseš testo. Lepo ga razporediš, posuješ z zdrobom in pečeš 20-25 minut pri 180°C.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Ni komentarjev:
Objavite komentar