Izredno lahka sladica brez mleka in glutena, ki si jo lahko privoščiš brez slabe vesti!
Potrebuješ (pekač dolžine cca 27cm):
biskvit:
5 domačih jajc
5 žlic bio kokosovega sladkorja
5 žlic vode
1 žlička vinskega kamna
5 žlic bio mletih lešnikov
2 žlici ruma
5 žlic bio riževe moke
konica noža bio vanilije
krema:
1l bio riževega mleka
2 bio vanilijeva pudinga (recimo Byodo)
2 žlici bio kokosovega sladkorja
3 žlice bio riževe moke
2 žlici ruma
1 bio riževa smetana/kokosova krema
Priprava:
Jajca ločiš na rumenjake in beljake. Beljake stepaš v sneg in sproti dodajaš vodo, da bo bolj rahel. Rumenjakom dodaš sladkor, penasto vmešaš in rahlo vmešaš v beljake. V posodi zmešaš suhe sestavine (lešnike, moko in vinski kamen), ter jih počasi in rahlo vmešaš v maso. Na koncu dodaš še rum. Pečeš v obloženem pekaču 10min na 220°C.
Medtem, ko se biskvit ohlaja skuhaš kremo. 2dcl mleka zliješ v posodico, ostalo v kozico. V posodico dodaš še puding,sladkor in moko, ter vse skupaj dobro premešaš, da ne nastanejo grudice. To zmes dodaš vrelemu mleku in s konstantnim mešanjem kuhaš 10 minut, na koncu dodaš še rum. Pustiš, da se krema malo ohladi(umes pomešaš, da se po vrhu ne naredi skorjica) in preliješ čez biskvit.
Ko se vse skupaj ohladi in strdi po vrhu razporediš še stepeno riževo smetano/koksovo kremo.
Postaviš v hladilnik za par ur.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sreda, 1. april 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar