četrtek, 16. april 2015

Veganski mlečni gres s kakavom in lešniki (BG)

Mmmmmm spomini na otroštvo in šolske malice. Mlečni gres s kakavom je bila ena mojih ljubših, a če dobro pomislim ni bila ravno zdrava. Nažalost smo odraščali v obdobju, ko smo sladkali vse po vrsti in se ne zavedali posledic. Zato pa lahko sedaj veliko spremenimo.
Zamislila sem si zdravo zamenjavo, za odličen začetek dneva! 


Potrebuješ (ena oseba):
2dl bio riževega mleka
50g bio riževe zdroba (recimo Werz)
ščepec bio vanilije
žlička bio kokosovega sladkorja
ščepec soli

žlička pravega bio kakava
žlica bio mletih lešnikov (recimo Hofer)

Priprava:
Mleko preliješ v kozico, dodaš sladkor in vanilijo ter premešaš. Segrevaš na srednjem ognju dokler ne zavre. Nato dodaš zdrob, zmanjšaš ogenj in zmerno kuhaš 3-5minut, da se zdrob skuha. Mešaš, da se nebi prijelo posode. Na koncu posuješ s kakavom in lešniki.

Misli nase!
       Dober tek ti želim!
                       Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...