Lansko polmad naju je s prijateljico zagrabila rahla obsedenost s to rižotko. Kuhali sva jo cel teden, dokler se je nisva res najedli.
In končno je tu
prava pomlad in z njo šparglji/beluši. Tale delikatesna zelenjava je ena mojih
ljubših saj so zelo lahko prebavljivi, polni vitaminov in mineralov,
odlično prečiščujejo telo, odvajajo odvečno vodo...Pa še tako dobri so!
:)
Potrebuješ (za 2 osebe):
250g piščančjega mesa
6 zelenih špargljev
1 manjša domača čebula
3 stroki domačega česna
3 mlade čebulice
bio kokosovo olje
1dl bio riževe/sojine smetane
sol
bio poper
1 kavna skodelica bio polnozrnatega riža
3 skodelice vode
Priprava:
Čebulo in česen nasekljaš, ter prepražiš na kokosovem olju. Dodaš na trakce narezano piščančje meso in narezane šparglje in mlado čebulico. Vse kupaj začiniš, dodaš riž, ter zaliješ z vodo. Kuhaš toliko časa dokler riž ni kuhan, nato dodaš še smetano.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar