torek, 14. april 2015

Spomladanska rižotka s šparglji in piščancem

Lansko polmad naju je s prijateljico zagrabila rahla obsedenost s to rižotko. Kuhali sva jo cel teden, dokler se je nisva res najedli.
In končno je tu prava pomlad in z njo šparglji/beluši. Tale delikatesna zelenjava je ena mojih ljubših saj so zelo lahko prebavljivi, polni vitaminov in mineralov, odlično prečiščujejo telo, odvajajo odvečno vodo...Pa še tako dobri so! :)


Potrebuješ (za 2 osebe):
250g piščančjega mesa
6 zelenih špargljev
1 manjša domača čebula
3 stroki domačega česna
3 mlade čebulice
bio kokosovo olje
1dl bio riževe/sojine smetane
sol
bio poper

1 kavna skodelica bio polnozrnatega riža 
3 skodelice vode

Priprava:
Čebulo in česen nasekljaš, ter prepražiš na kokosovem olju. Dodaš na trakce narezano piščančje meso in narezane šparglje in mlado čebulico. Vse kupaj začiniš, dodaš riž, ter zaliješ z vodo. Kuhaš toliko časa dokler riž ni kuhan, nato dodaš še smetano.

Misli nase!
     Dober tek ti želim!
                 Nikoletka

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...