petek, 13. marec 2015

Toskanski sverdci

Lahek obrok s pridihom toskanske kuhinje!


Potrebuješ (za dve osebi):
pol domače čebule
2 stroka domačega česna

pol bio jajčevca (Hofer)
manjša bio bučka (Hofer)
5 bio češnjevih paradižničkov
3 sušeni paradižniki
bio poper
bio bazilika
sol
bio olivno olje
1dl bio paradižnikove pulpe 

bio pirine/brezglutenske svedrce


Priprava:
Čebulo in česen nasekljaš, ter ju popražiš na olivnem olju, da posteklenita. Dodaš narezano bučko, jajčevec in naskljan sušeni paradižnik. Zaliješ s paradižnikovo pulpo, začiniš in kuhaš cca 10 min, medtem pa ravno skuhaš svedrce. Par minut preden so testenine kuhane, omaki dodaš še paradižničke, da se rahlo skuhajo(ker hitro razpadejo, jih dodaš na koncu).

Misli nase!
     Dober tek ti želim!
                 Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...