Lahek obrok s pridihom toskanske kuhinje!
Potrebuješ (za dve osebi):
pol domače čebule
2 stroka domačega česna
pol bio jajčevca (Hofer)
manjša bio bučka (Hofer)
5 bio češnjevih paradižničkov
3 sušeni paradižniki
bio poper
bio bazilika
sol
bio olivno olje
1dl bio paradižnikove pulpe
bio pirine/brezglutenske svedrce
Priprava:
Čebulo in česen nasekljaš, ter ju popražiš na olivnem olju, da posteklenita. Dodaš narezano bučko, jajčevec in naskljan sušeni paradižnik. Zaliješ s paradižnikovo pulpo, začiniš in kuhaš cca 10 min, medtem pa ravno skuhaš svedrce. Par minut preden so testenine kuhane, omaki dodaš še paradižničke, da se rahlo skuhajo(ker hitro razpadejo, jih dodaš na koncu).
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
petek, 13. marec 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar