Spet kajzerice! Res nevem, kaj mi je, ampak če so pa tako luškane! ;)
Vedno, ko sem pekla iz polnozrnate pirine žemljice, štručke itd...sem testo zamesila kot za beli kruh, in vedno so bile bolj trde kot ne. Po dolgem razmišljanju in preizkušanju sem prišla do spoznanja, da se pirino testo veliko bolje obnese, če ga zamesim bolj mokro, ker je potem lažje in lepše vzhaja! :)
Potrebuješ (5 kajzeric):
150g polnozrnate domače pirine moke
150g pirine domače moke
170ml tople vode
četrtk kocke kvasa
sol
žlica bio sončičnega olja
Priprava:
V toplo vodo nadrobiš kvas in ščepec kokosovega sladkorja, ter pustiš na toplem, da vzhaja. Moki preseješ v posodo, soliš in dobro premešaš. Na sredini nardiš jamico in vanjo vliješ olje. Ko je kvas vzhajan ga dodaš moki, ter zmešaš v mokro/gosto/lepljivo, vendar že kompaktno zmes, ki se oblikuje v kepo. Naoljiš si roke in mokro testo razdeliš na 5 delov, ter jih oblikuješ v krogle. Postaviš jih na pekač prekrit s peki papirjem, posuješ z polnoznato moko in pustiš vzhajati 45min na toplem. Ko so hlebčki vzhajani jih po vrhu še zarežeš in pečeš 15-20min pri 180°C.
Misli nase!
Dober tek ti želim!
Nikoletka
sreda, 18. marec 2015
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...
-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Večina pravi, da nima časa doma peči kruha vsak dan. Razumljivo!:) Sledi recept, zaradi katerega ne boste mogli nikoli več reči, da nimate č...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
Ni komentarjev:
Objavite komentar