sreda, 18. marec 2015

Pirine kajzerice

Spet kajzerice! Res nevem, kaj mi je, ampak če so pa tako luškane! ;)
Vedno, ko sem pekla iz polnozrnate pirine žemljice, štručke itd...sem testo zamesila kot za beli kruh, in vedno so bile bolj trde kot ne. Po dolgem razmišljanju in preizkušanju sem prišla do spoznanja, da se pirino testo veliko bolje obnese, če ga zamesim bolj mokro, ker je potem lažje in lepše vzhaja! :)


Potrebuješ (5 kajzeric):
150g polnozrnate domače pirine moke
150g pirine domače moke
170ml tople vode
četrtk kocke kvasa
sol
žlica bio sončičnega olja

Priprava:
V toplo vodo nadrobiš kvas in ščepec kokosovega sladkorja, ter pustiš na toplem, da vzhaja. Moki preseješ v posodo, soliš in dobro premešaš. Na sredini nardiš jamico in vanjo vliješ olje.  Ko je kvas vzhajan ga dodaš moki, ter zmešaš v mokro/gosto/lepljivo, vendar že kompaktno zmes, ki se oblikuje v kepo. Naoljiš si roke in mokro testo razdeliš na 5 delov, ter jih oblikuješ v krogle. Postaviš jih na pekač prekrit s peki papirjem, posuješ z polnoznato moko in pustiš vzhajati 45min na toplem. Ko so hlebčki vzhajani jih po vrhu še zarežeš in pečeš 15-20min pri 180°C.


Misli nase!

        Dober tek ti želim!
                         Nikoletka


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Pasulj

Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...