petek, 24. oktober 2014
Paradižnikova juha
Potrebuješ:
2 zrela paradižnika
1 pločevinko bio pelatov
1 strok česna
1 majhno čebulo
2 dl vode
poper
sol
baziliko
pest pirinih rezancev
Priprava:
Čebulo in česen nasekljaš, paradižnik narežeš na kocke. Pelate lahko prerežeš in ven pobereš semenke(če te motijo). Čebulo in česen na hitro prepražiš, dodaš paradižnik, pelate in vodo. Začiniš, ter vse skupaj kuhaš 20 min na zmernem ognju(da rahlo vre). Nato z paličnim mešalnikom ''spasiraš'' vse skupaj v gosto kremno juho(če je pregosta zaliješ z vodo),dodaš pirine rezance, ter kuhaš kolikor zahtevajo, recimo cca 10 min.
Misli nase!
Dober tej ti želim!
Nikoletka
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...

-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih m...
Ni komentarjev:
Objavite komentar