Okusna ploščica, tako enostavna, da si jo lahko pripravi prav vsak. Zelo prav pride, v službi ko smo lačni, pa nimamo časa ali za zdrav popoldanski prigirzek. Če jo dobro zaviješ, je sočna še 2,3 dni.
Potrebuješ(za mali pekač diagonale cca 30cm):
3 beljake
1 rumenjak
1 žlica kakavovega/kokosovega masla
50g kokosovega sladkorja
100g pravega kakava
50g polnozrnate pirine moke
2 žlici konopljinih semen
2 žlici sezama
pest brusnic
pest oreščkov
Priprava:
Kokosovo maslo stopiš na rahlem ognju, ter ga odtaviš na stran, da se ohladi. Beljake in rumenjake rahlo stepeš, ter dodaš stopljeno maslo. V mokre sestavine počasi začneš vmešavati suhe sestavine, najprej sladkor nato kakav, moko ter semena. Masa mora biti gosta, če se ti zdi preveč (mora še vedno zlezli iz posode, ko jo nagneš) dodaš par žlic mleka. Preliješ v pekač obložen s peki papirjem, posuješ z brusnicami in oreščki, ter pečeš 8 do max10 min na 180°C (da ostane sočno). Ko se ohladi razrežeš na rezine/kocke.
Misli nase!
Dober tek ti želim.
Nikoletka
ponedeljek, 20. oktober 2014
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Pasulj
Hitra različica dobrega starega pasulja! Potrebuješ(za dve osebi): pol domače dimljene klobase 4 stroke domačega česna 1 velika doma...

-
Špinača! Odlična zelena zelenjava, bogata z vitamini minerali in antioksidanti. Tokrat v zelo lahki, manj mastni in veganski obliki, v do...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih mal...
-
Četrtino zamrzovalnika mi zavzema domača blitva, ki jo porežem(ker potem spet naprej raste), blanširam , spakiram in zamrznem. In včasih m...
Ni komentarjev:
Objavite komentar